Nyårsafton.

Det är det idag. Knappt tänkt på det faktiskt. Kom på för en kvart sen att man kanske skulle till bolaget så man har nåt att dricka. Nyvaken. Hade 10 minuter kvar tills systemet stängde. Lugna puckar. Ibland är det finfint att bo bredvid systemet. Haha. Ikväll lär det bli hårt festande.

Kom hem från Malmö inatt. En härlig lördag-söndag-tripp tillsammans med Krille. Helgen var nice, tycker jag. Jävligt nice. Fest och Chill. Tack Krille för att du aldrig bangar grymma grejer. Tack Nina för hela helgen, typ.

D-d-damn nice!

Nu ska jag äta lite frukost, sen äta nyårsmat hos morsan. Sen dra till Högsbo och festa med alla gamla polarna man typ inte träffar längre!

Gott nytt år!


Malmö:


Juldagen.

Japp, det är det idag. Min lilla mage har lite träningsvärk efter att ha bearbetat gårdagens Julbord XL Meal med plusmeny. Men det ska den ha.

Ska strax gå ner till brorsan och äta ännu mer. 9 rätter var på spisen hörde jag. Jisses.

Mellandagsrean började idag också. Det var lång kö utanför Siba innan dom öppnade. Sen när dom öppnade sprang folk in. Vi lyckades ändå få tag i 47tums-tvn till brorsan. Tummen upp.

Det är skööönt att vara ledig lite. Även om jag inte sover ut som jag borde göra så är det nice. Avslappnad, tillbakalutad mentalitet. Mina fyrkantiga datanördsögon och stela mus-hand som jobbet så fint ger mig börjar bytas ut mot soffröv och sms-tumme. Det är rätt gött, faktiskt.

Ska man dra till Vibes ikväll? Äh, får se. Inte så på.

Kom hit o sjung för mig?

ja-då.....

Väck vecka.. väck mig?

Vaknar kl 13 av att mobilen ringer. Känns som att en atombomb detonerat innanför pannbenet precis. Inte skönt. Svarar. Det är Krille som ringer och, med ett gott skratt, talar om att han aldrig sett mig så full innan. Tack. Ber honom ringa upp senare.

Var på julbord på torsdagen, följt av fin utgång. Jobbade på fredagen, för att sedan festa igen. Krogen days. Hårt men roligt. En sak jag hade kunnat vara utan var dock idol-andreas schlagersång på Valand. Inte min kopp av te. Då tar jag hellre en kaffe.

Skönt med ledighet i en och en halv vecka nu. Kan behöva lite distans till allt, för att sen komma tillbaka med nya krafter. Det är också härligt att Krille kommit till Göteborg från Stockholm över jul och nyår. Det var gött att se dig igår, bwoi! Hampus är ju också hemma nu, måste träffa.

Oj då, snart julafton. En dag på mig att inhandla julklappar. Men det löser sig. Nog.

Den här veckan har jag:

  • Supit skallen av mig
  • Varit på julbord
  • Kännt att jag lever
  • Slått ett litet rekord på jobbet
  • Önskat en låt av en DJ, för att sedan missa den genom att gå på toa
  • Väntat i en timme på att få höra Peter sjunga karaoke (vilket han sedan inte fick)
  • Pratat i telefon i mer än 4 timmar i sträck
  • Haft onda planer på att förminska sveriges landyta
  • Samlat världens största disk (om du känner dig manad, kom förbi)

Det sägs.

Det sägs att jag skriver för lite. Det kanske är sant. Kan ju skylla på att jag inte har hunnit. Just nu skriver jag i all hast, måste dra egentligen.

So what's up now? Vad är uppe nu?

Kan nog summeras med en belåtenhet över det mesta. "Måndag till söndag"-spiralen verkar ha fått sig en törn. En grymt nice helg som sedan fade:ats ut i en vardag innehållande lite förändring. Förändring, för en gångs skull. Det är bl.a. jul på G. Julbord imorgon och fest på fredag. Krille kommer hem till Göteborg från Stockholm. Hampus kommer hem till Göteborg från Karlstad. Det måste, och ska, firas. På bra humör nu. Det är gött, änna.

Får börja skriva mer. Snart. Just nu har jag saker att göra.

ja-då HEY!

Filmjölk.

Söndag söndag. Slappa, sköna, goda söndag. Idag orkar jag inte göra något mer än att slappa i alla fall.

Sitter och dricker lite filmjölk till frukost. Huvudet är tungt och skallen bankar. Man borde kanske lägga sig och sova, eller åtminstone inta horisontalt läge i soffan framför tvn. Det får det nog bli strax. Kom precis hem. Inte varje dag man sover på hotell i sin egen stad förresten. Ibland blir festen längre än vad man anat.

Nä, shit, nu är det inte mycket som håller mig vaken. Soffan ska få lite sällskap.

The way it is.

Måndag till söndag, måndag till söndag. Ibland känns det som att någon har spelat in en vecka i mitt liv och gjort en loop av den. Samma samma. Om igen. Nästan i alla fall. Förutom vissa små ändringar. Det är inte det att jag inte trivs i min vardag, men omväxling förnöjer alltid. Feels like I need a change. Ska bli skönt med lite jul!

Det har gått lite segt med mina egna låtar, eftersom studion där beatsen ska mixas har varit under renovering. Nu verkar det dock ha löst sig. Så herr producent (Silverthin), vi får bege oss dit någon dag och skapa ett sound som är fetare än tjockholmens alla framtida deltagare tillsammans! Så lovar jag att texter ska skrivas, rap ska rappas och det ska bli på en helt annan nivå än i tidigare låtar.

Frågan är vem som ska stå för den starka sånginsatsen som kommer behövas i t.e.x. vissa refränger. Kan du sjunga? Ring mig! Kan du inte sjunga, men vill ringa ändå, ring mig! 0704016751. Eller så slutar jag va så hejdundrans lustig och går och lägger mig istället. Hej!

Måndag till söndag.

Låttext:


nästan alltid är det samma skit från måndag till söndag/
det e dessa tankar som hindrar mig från att somna o drömma/
känner för att stänga boken utan att vända blad/
bryta hela jävla regin och krossa slentrian/
för det e samma skit, splittra ett mönster!/
o se dom som är instängda men vinkar i fönstret/
för när jag tittar bak på vad som präglat min tid/
lagt ner själen i saker som inte är värda ett skit!/
o dom säger att jag är överallt o ingenstans/
visst e det så mannen, söker man så finner man/
o när det känns som vi - lever ett svenssonliv/
vill jag bryta mig ut o jag vill va den som blir/
nåt annat - nåt annat än andra som stampar på samma/
ruta, tills bandet har stannat och du har stämplat ut/
så när somliga tror -att min motivation/
inte räcker, ska dom fan få se att jag håller mitt ord/

Jag dansar aldrig nykter.. eller?

Helgen var rätt skön. I lördags hade Emma födelsedagsfest och jag som hade lovat mig själv att inte dricka något gjorde en smart grej och åkte bil dit. Då kan man hålla sig ganska bra ifrån att dricka, när man vet att det absolut inte går. Går beror ju på hur man ser på saker och ting i och för sig, men från min synvinkel så går det inte.

Hur som helst, när alla blivit lite rundare under fötterna (förutom den mobbade rapparen) så kom givetvis ordet "utgång" på tal. Jag skjutsade folk, parkerade på Heden och gjorde sedan det något omotiverade valet att faktiskt hänga med ut, trots min avsaknad av rundade fötter och oskärpa.

Konstigt nog blev kvällen kul och nästan morgon. Dansade till och med nykter.

Idag stapplade jag upp ur sängen, hungrig som en bergsjak, för att inse att jag var tvungen att ta mig till Lisebergshallen för att ha dansuppvisning. Ner med lite frukost, på med dom pösiga kläderna (street/hip hop är dansen) och sen iväg.

Antar att uppvisningen gick bra. Jag körde mitt race i alla fall. Inte vet jag hur dom andra dansade. Fokus.

Skönt att ha det gjort. Hoppar upp till en betydligt bättre dansgrupp i januari, när dansterminen börjar igen. Jag slutade ju dansa Street efter mellanstadiet. Så nu har jag ganska mycket att ta igen, känns det som. Förlorade moves, liksom.

Holla at ya boy! eller ja, slå en pling eller så.. Go'natt!

Bloggen skapad.

Jaha, nu har man startat en blogg också. Varför? Mest för min egen skull, för att tankarna som inte riktigt platsar på andra ställen på nätet ska ha någonstans att ta vägen. Jag menar, mitt roliga aktiva liv kan man kolla in på www.voolife.com/jackone (bilder, videos m.m.) , men det som inte händer rent fysiskt, utan innanför pannbenet, måste ju också landa någonstans.

Visst, jag skriver låtar och det fungerar som en landningsbana för alla tankar som kommer flygandes. Men ibland är luftrummet fullt, liksom.

Det är i vilket fall skönt att skriva. Och det spelar egentligen ingen roll om någon läser.


image2

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0